Barcelona Bluegrass Band

Dos músics singulars com són Lluís Gómez banjo i Joan Pau Cumellas harmònica presenten el projecte Barcelona Bluegrass Band. Un espectacle dedicat a la música tradicional originaria de les muntanyes Apalatxes dels EUA i que ells enriqueixen amb ingredients d'estils com el blues, el country, el jazz o la música celta.

Una formació inèdita completada pels artistes Miguel Talavera guitarra-dobro i Maribel Rivero contrabaix. Tots ells especialistes en bluegrass, un estil exigent en el domini dels instruments que captiva als amants de la música acústica en estat pur.

A més de retre homenatge a la música old time nord-americana, el grup fa les seves pròpies creacions i dona així un toc modern i personal a aquesta música d'arrel.

Barcelona Bluegrass Band (2009)

Barcelona Bluegrass Band (2011)

Aquesta formació presenta un concepte modern del banjo, un instrument força desconegut a casa nostre, i és de les poques al món que inclou l'harmònica com a instrument protagonista en aquest context. Això els ha dut a triomfar en nombrosos festivals tant al nostre país com a Irlanda, Anglaterra, Holanda, França i la República Txeca.

Després de la bona acollida internacional del seu cd 'Barcelona Bluegrass Band' (2009) on hi col·laboren artistes de Nashville com Tim Carter i Alison Brown i músics d'aquí com Oriol Saña, Robbie K.Jones, Albert Bello i Ricky Araiza, presenten ara el treball 'Old Time Blues' (2011). Un disc on el bluegrass es juga amb els sons clàssics del blues i el jazz i en el que hi descobrim també músics com Valentí Moya, Josep Traver i l'il·lustre Tony Trischka, una de les icones del banjo actual als EUA.

Un disc on el bluegrass es troba amb els sons clàssics del blues i el jazz i en el qual, entre altres músics com Oriol Saña, Robbie K. Jones, Valentín Moya, Albert Bello i Josep Traver, col · labora Tony Trischka, una de les icones del banjo als EUA.

Seguint la línia del seu primer cd, en Lluís Gómez crea amb el seu banjo composicions perfectament acoblades al so de l'harmònica d'en Joan Pau Cumellas, donant el toc característic d'aquesta formació acústica.